Uw zoekresultaten

08-06-2020

 

Bestuursvoorzitter Vastgoedpro Jan-Kees Duvekot treedt af na 11 jaar

Na 11 jaar bestuursvoorzitter te zijn geweest van Vastgoedpro is Jan-Kees Duvekot op 23 mei 2020 officieel afgetreden als voorzitter van deze beroepsvereniging voor makelaars, taxateurs en bouwkundig inspecteurs.

Al vanaf de oprichting van Vastgoedpro in 2009 was Jan-Kees bestuursvoorzitter. En ook van LMV, de voorgaande vereniging die in 2009 gefuseerd is tot Vastgoedpro was Jan-Kees 8 jaar bestuursvoorzitter en 2 jaar algemeen bestuurslid.

Daarmee heeft Jan-Kees zich meer dan 20 jaar ingezet voor zijn beroepscollega’s. Ook maatschappelijk was hij betrokken bij talloze initiatieven en overleggen in de vastgoedbranche. Een brede branche met tal van partijen uit onder andere de politiek, banken, bouw- en projectontwikkelaars, verzekeraars, notarissen, consumentenorganisaties en toezichthouders.

Jan-Kees had nooit gedacht dat hij deze maatschappelijk verantwoordelijke rol zo lang zou vervullen maar iedere keer als er een herverkiezingsmoment was deed de beroepsvereniging een beroep op zijn inzet en betrokkenheid.

Daarbij bleek de combinatie van een eigen makelaardij én de bestuurlijke eindverantwoordelijkheid van Vastgoedpro een vruchtbare combinatie. Jan-Kees als makelaar-ondernemer had een enorme kennisvoorsprong die hij optimaal kon gebruiken bij zijn dagelijkse werk in zijn makelaarskantoor en Jan-Kees kon bestuurlijke heel goed profiteren van de jarenlange dagelijkse praktijkervaring als makelaar en taxateur. Een echte win-win situatie dus.

Door de afloop van zijn statutaire bestuurstermijnen krijgt Jan-Kees weer meer tijd en ruimte voor zijn overige werkzaamheden. Naast zijn succesvolle makelaardij en taxatiekantoor is hij inmiddels ook gestart met een andere activiteit waarbij zijn jarenlange ervaring op podia, in vergaderzalen en in gesprekken optimaal tot zijn recht komt; Jan-Kees gaat zich richten op het professioneel dagvoorzitterschap en presentaties bij allerlei congressen, zakelijke bijeenkomsten en evenementen; van groot tot klein en zowel binnen Zeeland alsook landelijk.

Normaal gesproken zou tijdens de Algemene Leden Vergadering in mei de voorzittershamer feestelijk aan de nieuwe voorzitter worden overgedragen. Door de beperking vanwege de Corona maatregelen is deze bijeenkomst in het najaar gepland. Jan-Kees heeft daarom middels een korte videoboodschap zijn aftreden gedeeld met alle leden en partijen die bij Vastgoedpro betrokken zijn.

Bijzondere tijden

11-05-2020

 

Wat een mooie waardering hebben we ontvangen van de verkoper van het appartement in Sandenburgh/Veere.

We hebben de verkoper nog eens gevraagd naar zijn redenen om voor ons te kiezen bij de verkoop van het appartement.

“In deze spannende en bijzondere tijd wil je geen makelaar met snelle babbels, een beginner, of een groot kantoor waar je iedere keer andere medewerkers krijgt. Wij zochten naar kwaliteit, ervaring en betrouwbaarheid. Een makelaar die er echt voor ons is en ons actief begeleidt. Een makelaar die midden in de maatschappij staat en alles op het gebied van woningverkoop wel heeft meegemaakt zodat wij ons geen enkele zorgen hoeven te maken. In deze tijd wil je niet experimenteren. Je wilt gewoon dat het goed is”
 Een klein kantoor met één aanspreekpunt
 Een makelaar met meer dan 25 jaar ervaring
 Een makelaar die altijd bereikbaar is
 Een makelaar die moderne techniek combineert met persoonlijk contact
 Een makelaar die zijn kosten ruimschoots terugverdient

Ook uw woning of appartement verkopen? Ik kom gratis en vrijblijvend een advies geven hoe dit aan te pakken. Neem gerust contact op.

Starters

06-05-2020

 

Je hoort en leest het overal; voor starters is het vrijwel onmogelijk om een geschikt huis te vinden voor een acceptabele prijs.

Laten wij voor deze groep kopers nu net de perfecte starterswoning in de aanbieding hebben. Een tip top verzorgd huis aan de Weststraat 5 in Wissenkerke die zonder werkzaamheden zo betrokken kan worden. Compleet met mooie keuken, badkamer, dubbel glas, cv, bijkeuken, zolderberging, 3 slaapkamers, garage/berging en leuke tuin. Het hele huis is modern afgewerkt en ligt op een heel leuk plekje.

En dat alles voor een startersprijs ….. € 179.500

Kom snel eens kijken. Je zult verrast zijn!

https://duvekotmakelaardij.nl/pro…/weststraat-5-wissenkerke/

pand

Sterk in veilige aankoop begeleiding

30-04-2019

 

Duvekot Makelaardij, sterk in veilige aankoopbegeleiding; ook in het topsegment van de Zeeuwse woningmarkt!

Als de woningmarkt oververhit lijkt moet je als koper je hoofd koel houden. Daarom vroegen de kopers van deze luxe vrijstaande woning in Arnemuiden Jan-Kees om raad bij de aankoop. Dit resulteerde in een veilige en vertrouwde aankoop die zij waarschijnlijk zelf nooit voor die prijs hadden kunnen realiseren. Wij feliciteren de kopers en wensen hen veel woonplezier in Arnemuiden.

Ook veilig, vertrouwd en tegen een zo laag mogelijke koopsom een huis kopen? Neem gerust contact met ons op.

45123538_1906774356075116_1271886876025815040_n

Verkocht!

19-12-2018

 

De verkoop van een woning is altijd een feestlijk moment. We feliciteren iedereen die in 2018 zijn droomhuis heeft kunnen vinden!

Schermafbeelding 2018-10-30 om 16.28.24

Woningmarkt

30-10-2018

Dit genuanceerde bericht van #omroepzeeland past beter bij mijn beeld over de Zeeuwse woningmarkt dan de overspannen berichtgeving over andere delen van het land, waar ook sommige branchevertegenwoordigers in Zeeland menen achteraan te moeten hollen.

Ik zeg niet dat het er in Zeeland nooit boven de vraagprijs geboden wordt of dat er niet meerdere geïnteresseerden zich melden voor een woning. Maar laten we elkaar nou ook niet onnodig gek maken…

Link naar artikel

huisnieuws

Opinie

30-05-2018

“Makelaars drijven prijs van huizen op” kopten zowel de #PZC als het #AD zaterdagmorgen tijdens mijn ontbijtje. Ik schoof mijn kopje koffie terzijde om te lezen wat ik nu weer fout gedaan had. Na het doorlezen van dit toch wel bijzondere artikel wil ik mijn gedachte met jullie delen.

Vooropgesteld; ik herken de emotie van Sabine van Staden uit het artikel. Ik heb zelfs begrip voor haar gevoel. Niets menselijks is mij vreemd. Alleen tussen begrip hebben voor emotie en hier ook aan tegemoet komen zit nog al een barrière. Een barrière die “professionaliteit” heet….

Laten we eens wat dieper inzoomen op de frustratie van Sabine. Een makelaar werkt in opdracht van – ja lezers…uitsluitend in opdracht van – één opdrachtgever. Zijn professionele taak bestaat dus uit het behartigen van de belangen van die opdrachtgever. Daar wordt de makelaar voor betaald. En in de ogen van sommigen zelfs fors voor betaald. Eén van de grootste belangen van een verkoper lijkt me het realiseren van de maximaal haalbare koopsom. Dit ongeacht de marktsituatie; zowel in crisistijd als in een overspannen markt moet je je best doen voor je opdrachtgever. Wat mij betreft zelfs je stinkende best. Vanzelfsprekend binnen de wetten en regels die we in Nederland met elkaar hebben afgesproken. Ook ik als makelaar sta niet boven de wet. Gelukkig niet.

Om mijn rol van makelaar te plaatsen maak ik een uitstapje naar een slepende rechtszaak. Stel; U neemt een advocaat in de arm om u bij te staan. Hoe zou u het vinden als uw advocaat zo zou meegaan in de emotie van de tegenpartij dat hij u adviseert om uw verlies maar te nemen, nota bene op het moment dat de rechter met zijn hamer klaar zit om u volledig in het gelijk te stellen en u de winst in het proces wil toekennen. Hoe zou u dat vinden? Het antwoord mag u zelf geven.

Terug naar de makelaardij; en terug naar Sabine.
Het stellen van een vraagprijs is juridisch gezien niets anders dan een uitnodiging aan de markt om in overleg te treden over de aankoop van een aangeboden woning. De uiteindelijke koopsom mag lager, gelijk of hoger zijn de vraagprijs. En er is pas sprake van een rechtsgeldige overeenkomst als de koopakte door verkoper en koper zijn ondertekend. Eenvoudiger kan ik de wetgeving niet uitleggen.

Nu heeft u als opdrachtgever mij als makelaar ingeschakeld om uw huis te verkopen; vanzelfsprekend tegen voor u optimale condities. Dat is immers uw belang. Wat denkt u; zou u mijn factuur van pakweg €5.000 lachend betalen als u zou weten dat ik Sabine een kadootje heb gegeven van € 20.000. Een bedrag wat eigenlijk in uw portemonnee terecht hoort te komen.Ik verwacht het niet. Ik denk dat u uw advocaat gaat bellen. En terecht.

Het is dan ook niet de makelaar die de prijs opdrijft, maar de markt. En een overspannen markt, evenals een crisis, mag je de makelaar niet kwalijk nemen. Die doet in alle gevallen waar hij voor ingeschakeld is; de belangen van zijn opdrachtgever dienen.

Heb ik begrip voor de emoties van Sabine? Ja
Mag ik er naar handelen? Nee
Kan ik dan toch nog iets voor Sabine betekenen? Ja

Ik wil Sabine adviseren bij de aankoop ook zelf een makelaar in te schakelen. Een makelaar die háár belangen dient. Een makelaar die mogelijk nog iets ervarener en professioneler is dan die van de verkoper.
En dan hoeft ze er niet langer meer van uit te gaan dat de makelaar van de wederpartij ook haar belangen gaat dienen. Want dat kan en mag die makelaar immers niet…..

Ik ben benieuwd of Sabine mij gaat bellen…..

Bron: PZC > link naar artikel

30743686_1654700034615884_7234591373221953536_n

Opinie

10-05-2018

Ik las vanmorgen vroeg een interessant artikel in de PZC; “Je huis verkopen? Doe het zelf”
En wat ik daar als makelaar én als voorzitter van de makelaarsvereniging VastgoedPro van vind…..

Ik kan daar kort over zijn. Ik vind het een prima artikel. Het toont weer eens aan dat makelaars net gewone mensen zijn. Mijn werk is immers geen openhartchirurgie. Kom op zeg. Zoveel ontzag verdien ik niet.

Mijn bestaansrecht als makelaar bestaat bij de gratie van 2 simpele basiswetten;
Het inschakelen van een makelaar loont als je het zelf niet (of onvoldoende) kan óf als je het zelf niet wil. Eenvoudiger kan ik het niet maken.

Dus zult u mij niet horen zeggen dat je een huis niet zelf kan verkopen. Ik zou echt niet weten waarom niet.
Hier in de wijk knipt een van de moeders zelf het haar van de kinderen. Een straat verderop heeft iemand naar volle tevredenheid zelf zijn huis gebouwd. Mijn opa trok zelf die zere kies uit zijn kaak….
In elke tak van sport is er een categorie mensen die zich kundig genoeg acht om het zelf te doen. En dat is goed. Dat is zelfs mooi.

Voor die mensen die er echter aan twijfelen of ze dit zelf aan moeten vangen of er van overtuigd zijn dat het inschakelen van een professional zich terug betaalt sta ik klaar. Bel gerust voor een vrijblijvende kennismaking.

Maar ook die 10 procent die het eerst zelf wil proberen mogen mij altijd bellen voor een tip of een advies als het even niet lukt of net te spannend gaat worden. U hoeft zich hier echt niet voor te schamen.
Succes!

mrt-2018

Zet de roze bril af

9-03-2018

Duvekot Makelaardij…..sterk in veilige aankoopbegeleiding…

Voor de aankoop van een recreatiewoning is een “grote roze bril” niet de beste basis.
Daarom vroegen de kopers van deze mooie recreatiewoning in Kamperland Jan-Kees om raad bij de aankoop. Dit resulteerde in een veilige en vertrouwde aankoop tegen condities die zij zelf nooit hadden kunnen realiseren. Wij feliciteren de kopers en wensen hen veel zonnige vakantieweken in hun eigen recreatievilla.

Ook veilig, vertrouwd en tegen een zo laag mogelijke koopsom een huis kopen?…. Neem gerust contact met ons op.

feb18

Aankoopbegeleiding

23-02-2018

 

een gevoel van rust in een turbulente markt

Duvekot Makelaardij, sterk in veilige aankoopbegeleiding!

Als de woningmarkt oververhit lijkt moet je als koper je hoofd koel houden…
Daarom vroegen de kopers van deze luxe villa in Ouddorp Jan-Kees om raad bij de aankoop.
Dit resulteerde in een veilige en vertrouwde aankoop tegen condities die zij zelf nooit hadden kunnen realiseren. Wij feliciteren de kopers en wensen hen veel woonplezier in Ouddorp.
Ook veilig, vertrouwd en tegen een zo laag mogelijke koopsom een huis kopen? Neem gerust contact met ons op.

vakkundig

Meer inzicht in kwaliteit van uw woning

07-02-2018

 

Vakkundig gekeurd

Om huizenkopers meer garantie te kunnen bieden dat zij een woning zonder ernstige gebreken kopen, voert beroepsorganisatie VastgoedPRO een keurmerk in voor bouwkundig keuringsbedrijven. Met dit keurmerk wil de sector de kwaliteit van bouwkundige keuringen waarborgen. Tot op heden zijn er geen toetsingscriteria waar keuringsbedrijven aan moeten voldoen. Daardoor mag iedereen, ongeacht de benodigde kennis en ervaring, een bouwkundige keuring verrichten.

Meer informatie

zoekservice

Nieuw! Gratis zoekservice

22-07-2017

 

#Gratis zoekservice
Voor mensen die serieus op zoek zijn naar een andere woning heeft Duvekot Makelaardij een unieke gratis service. Wij bieden u de mogelijkheid om continue op de meest moderne wijze op de hoogte te blijven van ons actuele woningaanbod. Als u ons hier of per e-mail uw woonwensen kenbaar maakt nemen wij uw gegevens op in het Duvekot Makelaardij Zoek Systeem. Vervolgens wordt u door ons als eerste geïnformeerd als er een woning beschikbaar is die aan uw woonwensen voldoet. Eenvoudig, makkelijk en gratis. Ook dat is typisch Duvekot Makelaardij.

bord

Nieuw bord

13-06-2017

 

#Nieuw bord
Onze te koop borden zijn in een nieuw jasje gestoken. We hebben gekozen voor een frisse blauwe kleur met oranje accenten.

duv

Een echte "Duvekot" taxatie

11-05-2017

 

We werden gevraagd voor een taxatie die ons wel erg letterlijk op het lijf geschreven was. We hebben met alle plezier ook dit “Duvekot” getaxeerd.

Vergelijk objecten